kerstkado grootouders

Kerstkado voor je grootouders? Drie praktische tips!

Geplaatst door

Het kan erg lastig zijn om een leuk kerstkado voor je grootouders te kopen. De meeste opa’s en oma’s hebben immers alles al wat ze nodig hebben en dat is waarschijnlijk ook wat ze je zullen zeggen als je vraagt wat hun cadeauwensen zijn. Wil je toch een leuk en ook wel origineel cadeau voor ze vinden? Dat lukt zeker met deze drie praktische tips die ik samen met Sam van OrigineleCadeau.com heb opgesteld!

kerstboom kerstkadosTraditionele cadeaus

Als je op zoek gaat naar een kerstcadeau voor je grootouders, dan is het goed om iets te kiezen wat ze niet zo snel voor zichzelf zouden kopen.

Dat kan dan om een echte verwennerij gaan, zoals een lekker geurtje of een mooi sieraad, maar ook om een upgrade van iets dat ze al hebben. Kijk de volgende keer dat je op visite bent eens goed rond en je zult zien dat er vast wel iets is dat aan vervanging toe is.

Vaak hebben oudere mensen ook oudere spullen, zoals televisies en telefoons. Het werkt immers allemaal nog wel? Geef je ze een nieuwe variant, dan zullen ze er toch blij mee zijn, omdat het gewoon veel beter werkt of meer mogelijkheden heeft!

Geef een fotoherinnering

Een ander leuk idee voor een kerstkado voor je grootouders, is een cadeau met een foto van de familie er op. Je kunt denken aan een mok of een ander artikel met daarop een leuke foto, maar ook aan een fotocollage van alle familieleden.

oud fotoalbum

Wat ook altijd in de smaak valt, is een fotoboekje met daarin foto’s van alle kinderen, kleinkinderen en misschien zelfs achterkleinkinderen. Dit komt ook goed van pas op het moment dat het geheugen iets minder wordt van je grootouders: het fotoboekje kan dan helpen om namen en gezichten aan elkaar te linken. Wil je het echt bijzonder maken, dan geef je je grootouders een fotoshoot met de hele familie cadeau! Van de mooie foto’s die dit oplevert zullen jullie allemaal vele jaren plezier hebben!

Samen op stap

Hebben je grootouders alles wat hun hartje begeert en hebben ze ook al vele foto’s van de familie? Dan is een uitstapje met elkaar altijd een goed idee! Het leukste kerstkado wat je je opa en oma kunt geven, is gewoon tijd met hen doorbrengen.

Samen leuke dingen ondernemen en zo herinneringen opbouwen, is iets wat ook zeker een waardevol cadeau is. Zowel voor je grootouders, als voor jullie zelf – want herinneringen blijven altijd! Een dagje naar de dierentuin, een weekendje weg met de hele familie of samen een tentoonstelling bezoeken. Er zijn mogelijkheden genoeg en je zult zeker een uitstapje kunnen vinden waar jullie allemaal plezier aan beleven. Kort samengevat: samen een dagje weg op dagtrip is hét cadeau na deze coronacrisis!

Met deze drie tips zul je zeker een kerstkado vinden waar je grootouders erg blij mee zullen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *