jezelf warm houden tijdens een koude wandeling

Hoe jezelf warm houden tijdens een koude wandeling

Geplaatst door

Of u nu de hond uitlaat of naar vrienden gaat, het kan moeilijk zijn om de deur uit te gaan als het koud is. Als u echter een paar eenvoudige tips volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw wandeling veilig en comfortabel is.

Zorg voor goede tractie

Het eerste wat u moet doen is zorgen voor voldoende tractie. Schoenen met goede tractie helpen u uw evenwicht te bewaren en voorkomen uitglijden en vallen, wat problematisch kan zijn bij het lopen op sneeuw en ijs. Als je die nog niet hebt, overweeg dan te investeren in sneeuwschoenen of stijgijzers voor betere tractie op gladde oppervlakken. Een andere optie is een wandelstok, die u meer stabiliteit geeft op gladde terreinen.

winterwandeling goede schoenenGoede handschoenen zijn ook essentieel om warm te blijven. Draag handschoenen van wol of een ander hoogwaardig materiaal dat goed isoleert en goed ademt, zodat uw handen niet klam worden van transpiratie in de handschoen.

Een andere manier om koude vingers te voorkomen is door een ijspriem mee te nemen tijdens uw wandeling en die te gebruiken! Neem een ijspriem mee voor het geval er onderweg ijsplekken zijn (of als iemand anders er doorheen valt). Het puntige uiteinde van dit gereedschap doorboort bevroren waterkristallen onder het oppervlak, zodat ze niet barsten onder uw gewicht wanneer u probeert er te voet overheen te gaan!

Draag een hoed of gebruik gehoorkappen

  • Draag een muts of gebruik oorwarmers. De mutsen van Snapbacks zijn mijn favorieten deze winter.
  • Houd uw oren warm door een sjaal te dragen om uw nek en hoofd te bedekken.

Draag geen katoenen sokken

Een goede manier om je voeten warm te houden is het dragen van wollen sokken. Wol is een goede isolator, dus het houdt je warm bij koud weer. Wol voert ook vocht af van het huidoppervlak, waardoor je voeten droog blijven en blaren worden voorkomen. Als je niet van wol houdt, probeer dan een synthetisch materiaal zoals polypropyleen of acryl (vaak gebruikt in de wintersport). Deze zijn nog steeds goed isolerend, maar ademen beter dan wol en kunnen enige demping bieden als u op harde oppervlakken zoals asfalt of beton loopt.

kleed je in lagen winterwandelingKleed je in lagen

Bij een koude wandeling is het belangrijk om laagjes te dragen. U kunt naar behoefte kleding toevoegen of verwijderen, afhankelijk van hoe uw lichaamstemperatuur aanvoelt en welke temperatuur het buiten is. Als u bijvoorbeeld begint te zweten van het lopen, kunt u gemakkelijk een laag kleding uittrekken omdat u warmte genereert van uw eigen lichaam. Als het buiten echt koud is en uw handen bevriezen, kunt u nog een laag lang ondergoed aantrekken om ze warm te houden!

Het is ook handig om een waterdicht jack bij de hand te hebben voor het geval het gaat regenen terwijl u aan het wandelen bent. Het waterdichte jack houdt de regen van de rest van je kleding af (en helpt dus voorkomen dat ze nat worden), maar maak je geen zorgen dat dit vervelend is als de zon tevoorschijn komt – trek die bovenkleding gewoon uit als de temperaturen weer stijgen!

Draag handschoenen of wanten

Voor sommigen is de belangrijkste stap om warm te blijven de juiste kleding. Voor anderen is het de juiste uitrusting. Handschoenen en wanten zijn een essentieel accessoire voor winterwandelingen, omdat ze uw handen helpen beschermen tegen windkou en sneeuw (die snel erg koud kunnen worden), en bevriezing voorkomen als u lang genoeg buiten bent om u zorgen te maken. Naast deze praktische functies geven handschoenen of wanten ons een beetje extra warmte door lichaamswarmte tegen onze huid aan te houden.

De sleutel is het vinden van handschoenen met net genoeg isolatie om te voorkomen dat uw vingers te koud worden – u wilt iets dat ervoor zorgt dat ze niet bevriezen, maar dat u toch kunt voelen wat u aanraakt, zodat u niet vergeet hoe lang u nog moet lopen voordat u uw bestemming bereikt!

Overweeg het dragen van een sjaal

Om je nek warm te houden kun je overwegen een sjaal te dragen.

winterwandeling outfit warmIk draag graag wollen sjaals omdat die van nature isolerend zijn, en ook mijn gezicht warm houden. Als je niet veel geld bij de hand hebt en warm wilt blijven zonder veel geld uit te geven, raad ik je aan om in een kringloopwinkel te zoeken naar ouderwetse wollen sjaals met funky patronen. Of als je iets moderns en stijlvols wilt dat niet duur is, kijk dan eens op Etsy!

Als je nog geen sjaals hebt (of als die van jou aan vervanging toe zijn), zijn er genoeg leuke stijlen verkrijgbaar bij elk plaatselijk warenhuis of online verkoper zoals Bol.com of Amazon. Bovendien zijn ze er in veel verschillende kleuren, dus het is makkelijk om er een te vinden die het beste bij jouw stijl past!

Loop door!

De belangrijkste regel om warm te blijven is in beweging te blijven. Als u stopt, begint uw lichaam af te koelen en wordt het moeilijk om weer warm te worden. Dus niet stoppen! Rust zelfs niet even uit tijdens de wandeling – blijf gewoon doorlopen tot u weer binnen bent.

Het is ook belangrijk om buiten niets te eten of te drinken. Hierdoor kan koude lucht van het eten/drinken uw maag binnendringen en het opwarmingsproces van uw lichaamswarmte vertragen.

winterse wandeling

Samengevat

Zoals we hebben besproken, is de winter een geweldige tijd om naar buiten te gaan en te genieten. Het is ook belangrijk om veilig en warm te zijn tijdens uw reizen. Het belangrijkste wat u voor uzelf kunt doen als u bij koud weer gaat wandelen, is de juiste kleding dragen en ervoor zorgen dat u niet oververhit raakt! Door deze tips op te volgen en uw lichaamstemperatuur te regelen, moet het geen probleem zijn om warm te blijven bij temperaturen onder nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *