yoni massage

Yoni massage: uit liefde voor jezelf!

Geplaatst door

Voordat we in de ins en outs van de Yoni massage duiken, leggen we eerst even uit wat precies de achtergrond is.

Volgens de Indiase cultuur heeft je lichaam zeven energiecentra: de zeven Chakra’s. Daar heb je vast al eens van gehoord. Het Tweede Chakra is het Heiligbeenchakra of Sacrale Chakra. Deze bevindt zich zoals de eerste benoeming al laat raden rond het heiligbeen en dus in je bekkengebied. Het is de Chakra van de levensenergie, de seksuele energie, creativiteit en levenslust. Het woord Yoni betekent in het Sanskriet (een vergane taal uit India) ‘bron van leven’ en ‘vrouwelijke energie’. Het wordt visueel vaak gekoppeld aan het vrouwelijk geslachtsorgaan en eigenlijk het hele vrouwelijke hormonale voortplantingssysteem, bijvoorbeeld door het weer te geven in de vorm van de vulva.

Deze aspecten staan dus perfect in lijn met het Tweede Chakra: die van levenslust en seksuele energie. Hier komt de Yoni massage om de hoek kijken: ter activering en verzorging van je Tweede Chakra. Hoewel ieder mens vrouwelijke hormonen en het Heiligbeenchakra bezit, wordt de Yoni massage meestal uitgevoerd bij vrouwen.

Wat houdt een Yoni Massage in?

Een Yoni massage kan op seksualiteit gericht zijn, maar in essentie gaat het om liefdevolle aandacht voor je lichaam en geest. Je kunt de vulva en venusheuvel masseren, maar ook je buik en borsten en zelfs de armen en benen kunnen worden meegenomen in de massage. Zolang je intentie vanuit het Tweede Chakra komt en ten behoeve is van dat Chakra zit je eigenlijk altijd goed.

Bij een seksuele benadering van de massage kan een orgasme worden bereikt maar dit is niet het hoofddoel of einddoel. Een Yoni massage kan ook juist op gevoelsniveau veel los maken en helpen bij de verwerking van trauma’s of spanning. Als je de massage dus in het bijzijn van iemand anders uitvoert of laat uitvoeren, is het erg belangrijk je volkomen op je gemak te voelen. Voor sommigen kan het daarom helpen de massage eerst zelf te beoefenen. Zo kom je het meest in contact met jezelf en ontdek je wat prettig is voor jou en hoe de massage voor jou het beste werkt.

Hoe voer je de massage uit?

Het is aan te raden om eerst met andere gedeelten van je lichaam te beginnen. Masseer bijvoorbeeld rustig je handen en/of voeten en voel goed waar eventuele spanning zit. Breid dan uit naar je armen, je benen, je nek en je schouders. Je kunt zelfs je gezicht en hoofdhuid meenemen in de massage voor een volledige verbinding met je hele lichaam.

Nu het eerste contact is gemaakt kun je rustig je aandacht verplaatsen naar je Yoni-omgeving. Zoals eerder genoemd dus de buik, borsten, heupen en ten slotte de venusheuvel, vulva, liezen en alles wat daaromheen zit. Deze volgorde is enkel een voorbeeld. Volg vooral een volgorde die voor jou persoonlijk prettig aanvoelt en sla over waar je geen behoefte aan hebt. Je kunt masseren met ronddraaiende bewegingen, enkel lichte aanrakingen of het drukken op bepaalde drukpunten: alles wat voor jou fijn voelt!

Na de externe massage kun je ook nog verder gaan met een interne massage. Hiermee wordt dus het masseren van de binnenkant van de Yoni bedoelt: het weefsel, de baarmoedermond en/of de G-spot bijvoorbeeld. Dit is uiteraard niet nodig voor een geslaagde Yoni massage en kan geheel naar eigen keuze wel of niet worden uitgevoerd.

Yoni+

Behalve deze ‘normale’ Yoni massage zijn er meerdere manieren om de massage uit te breiden of te verrijken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Yoni-ei of Yoni-stick.

Yoni EiHet ei wordt ook vaak gebruikt om de bekkenbodemspieren te versterken of ter seksueel genot, maar kan heel goed bij een Yoni massage of Yoni meditatie worden gebruikt. Je brengt dit ei aan in de vagina waarna je de massage of meditatie uitvoert. Hierbij is ademhaling erg belangrijk omdat je zo de spieren rondom de Yoni extra activeert en indien gewenst traint.

De Yoni-stick is met name voor seksueel genot bedoeld en wordt ook intern gebruikt. Deze twee ‘tools’ zijn vaak van steen en in het bijzonder van stenen met een bepaalde energetische werking, zoals rozenkwarts. Een rozenkwarts-steen is in dit geval een uitstekende keuze omdat het de eigenschap van onvoorwaardelijke liefde bevat, waaronder liefde voor jezelf. Laat dit nou net één van de basisprincipes van de Yoni massage zijn!

Je kunt de Yoni massage ook uit laten voeren door iemand anders. Als je een partner hebt, of iemand bij wie je je genoeg om je gemak voelt, kan het leuk en ook bijzonder zijn om samen de Yoni massagetechnieken te onderzoeken en hem of haar de massage uit te laten voeren. Er zijn ook gekwalificeerde masseurs/masseuses bij wie je terecht kan. Zoek ook hier iemand uit die voor jou comfortabel voelt, want je ondergaat bij deze persoon een zeer intieme en emotionele massage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *