slijm uit je keel te verwijderen

Hoe krijg je een brok slijm uit je keel?

Geplaatst door

Als je last hebt van een brok in je keel, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het oplossen ervan. Veel mensen maken het veel erger door hun keel hard te schrapen of te proberen het slijm weg te duwen, maar dit kan leiden tot ontstekingen of andere problemen. In plaats daarvan kun je de volgende 10 tips proberen om het slijm op natuurlijke wijze te verwijderen.

10 tips om een brok slijm uit je keel te verwijderen

  1. Hoe krijg je een brok slijm uit je keelProbeer een warm drankje te drinken. Dit kan helpen om het slijm op te lossen en het gemakkelijker maken om het door te slikken, of weg te halen.
  2. Gorgel met warm water. Doe dit een paar keer per dag om het slijm op te lossen en je keel schoon te maken. Als je warm water lastig vindt om te gorgelen, kun je dit ook met koud water doen.
  3. Maak een aftreksel van kamille of salie. Giet kokend water over de kruiden, laat het rusten en gorgel er dan mee. Je kan kamillethee of saliethee makkelijk online kopen zonder dat je zelf de planten moet gaan plukken.
  4. Doe een eetlepel honing in je thee of in warm water met wat citroensap. Dit kan de jeuk en de irritatie helpen verminderen.
  5. Probeer slijmoplossend voedsel te eten. Dit omvat groenten zoals spinazie, broccoli en selderij, en fruit zoals ananas en kiwi. Ook kun je een slijmoplossend middel kopen. Neem hiervoor contact op met je arts.
  6. Drink voldoende vloeistof. Het drinken van veel water, thee of vruchtensap kan helpen om het slijm op te lossen en het gemakkelijker te maken om het door te slikken.
  7. Spuiten met een zoutoplossing. Gebruik een vernevelaar of neem een douche om je keel schoon te maken.
  8. Adem damp in. Ga naar een stoombad of doe een kom heet water in een kamer. Breng je gezicht boven de damp en adem diep in. Bedek je hoofd met een handdoek zodat je niet verbrandt. Haal ook adem door je neus in de plaats van je mond. Dit kan je ook helpen om de brok in je keel op te lossen.
  9. Gebruik een humidifier of luchtbevochtiger. Dit kan helpen je keel schoon te maken en je neus vrij te maken.
  10. Draag loszittende kleding. Kleding die te strak zit, kan leiden tot wrijving en irritatie.

Met deze tips moet het je lukken om de brok slijm uit je keel te krijgen. Als je een brok slijm in je keel hebt, kun je deze op bovenstaande manieren verwijderen. Het kan lastig zijn om een brok slijm uit je keel te krijgen, maar met de juiste technieken is het mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *