gezonde voeding

Gezonde voeding: de ideale levensstijl

Geplaatst door

Ben jij iemand die niet heel gezond leeft? Eet jij bijvoorbeeld regelmatig vettig, of soms zelfs elke dag. Is het ook zo dat je weinig sport en niet bezig bent met gezonde activiteiten? Dan is de kans groot dat je lang niet alles uit het leven haalt wat erin zit. En dat is natuurlijk erg jammer, want we leven maar één keer. En hoe gezonder je leeft, hoe gelukkiger. Lees hier waarom een gezonde levensstijl zo goed is voor jou als mens.

Voordeel 1: je voelt je altijd fit

Ben jij het type dat zich regelmatig lamlendig voelt? Dat je nergens zin in hebt? Dat je last hebt van allemaal pijntjes en andere klachten? Dan kan dit zijn omdat je niet fit genoeg leeft. Het punt is dat veel mensen helemaal niet door hebben dat ze zich niet fit voelen. Daar zit dan ook wel een goede reden achter. Het is iets wat langzaamaan verloopt. Langzaam wordt het je nieuwe levensstandaard en daardoor hebben mensen vaak niet eens door hoe het voelt om wel fit te zijn.

Als je gezonde voeding tot je gaat nemen voor een langere periode, dan zal je al merken dat je je een stuk fitter gaat voelen, van bij het (gezonde) ontbijt. Dit is wetenschappelijk aangetoond, aangezien een gezonde levensstijl ook invloed heeft op je gemoedstoestand. Wil jij dus actiever zijn en meer uit je dag halen? In dat geval is het aan te raden om vaker gezonde voeding tot je te nemen.

lekker en gezondVoordeel 2: minder kans op depressies

Natuurlijk is ongezond leven niet altijd de hoofdoorzaak van een depressie. Daarmee onderschatten we het fenomeen van depressief zijn. Maar er zijn wel wetenschappelijke onderzoeken die een verband tussen die twee hebben vastgesteld. Het is dus heel goed mogelijk dat je met ongezonde voeding sneller een depressie in de hand gaat werken. Gezonde voeding heeft positief bewezen effecten op de gezondheid van mensen en dat mag dan ook niet worden onderschat. Als je dus vaak last hebt van neerslachtige gevoelens, dan heb je vaak de verleiding om ongezond te gaan eten. Je hebt dan een korte kick/boost nodig, want die kick zorgt er dan voor dat je je weer eventjes goed voelt. Maar dit is helaas maar voor een korte periode, dus het is vals. Je kunt beter voor gezond eten kiezen.

Op het begin vind jij het wellicht niks, maar zodra je lang genoeg de voeding tot je neemt, zal je veel verschil merken. Uiteindelijk is het dan vaak zo dat je helemaal geen behoefte meer hebt aan ongezonde voeding.

Voordeel 3: je bent creatiever

Gezond leven bevordert ook je creativiteit. Ben je iemand die het leuk vindt om met creatieve zaken bezig te zijn, maar merk je vaak dat je niet genoeg fantasie hebt? In dat geval kan het aan te raden zijn om eens een gezonde levensstijl aan te nemen. Je zal dan al snel merken dat je creatiever wordt. Je krijgt namelijk meer inzichten en gezond eten en veel sporten is goed voor je brein. Het is altijd het proberen waard. Zelf heb ik er in ieder geval heel veel profijt van gehad!

Heb je moeite om actie te nemen? Bij Eet Gezond, Wees Gezond doen ze prachtige groepssessies rond gezonde voeding; een énorme aanrader voor mensen die wél gemotiveerd zijn maar er niet in slagen om actie te ondernemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *