avocado huid

De voordelen van avocado’s voor je huid

Geplaatst door

Avocado’s wordt tegenwoordig door veel mensen met veel liefde gegeten. Je kunt ze in deze tijd haast niet meer wegdenken. Overal kom je ze tegen in elk gerecht. Sushi wordt er vaak mee gevuld, maar ook in salades of op broodjes; en iedereen weet dat ze gezond zijn om te eten. Maar wist je dat ze ook goed zijn voor je huid? Wij vertellen je waarom ze een goede invloed op je huid hebben!

Wat voor effect heeft avocado op je huid?

Er zijn verschillende soorten effecten dat avocado heeft op je huid. Het is altijd goed om natuurlijke producten te gebruiken op je gezicht, avocado is er dus een van! De avocado zit vol van vitamines. Vitamine E is de belangrijkste vitamine die je terugvindt in de avocado. Vitamine E is goed voor de huid omdat dit huidveroudering tegengaat. Door de antioxiderende eigenschappen die daar aanwezig zijn. Ook zit er vitamine A in avocado’s. Vitamine A is goed voor het herstellen van cellen in je huid.

avocado afbeeldingWat veel mensen niet weten is dat avocado’s ook gebruikt kunnen worden na een intens dagje zon. Avocado’s hebben een hoog gehalte van antioxidanten en vetzuren die ideaal kunnen fungeren dus als een aftersun! Je hoeft niet verbrand te zijn om dit te kunnen doen. Even je huid willen herstellen na een hele dag in de zon te hebben gelegen, daar kan avocado je goed bij doen.

Vitamine C vind je ook terug in de avocado’s. Vitamine C is goed voor de wat gevoeligere plekken in je gezicht. Mocht je in de ochtend vaak last hebben van wallen of opgezwollen oogleden dan word je aangeraden om 2 dunne plakjes op je oogleden te leggen. Doe dit iedere keer als je daar last van hebt en je zult vanzelf merken dat je er minder last van gaat hebben.

Avocado is een vette groeten en vetten hebben je huid vaak nodig. Uit de avocado kun je dus ook avocado-olie halen. In deze olie zit collageen en collageen helpt tegen het herstel van de huid (én je haar!). Hierdoor kunnen bijvoorbeeld wondjes ook sneller genezen. Het is ook nog eens een natuurlijk product wat je wondjes alleen maar fijner laat genezen.

Om avocado op je huid te gebruiken heb je niet per se een probleem nodig met je huid. Avocado is ook goed voor de algemene verzorging van de huid. De avocado bevat vette stoffen die heel goed zijn voor de huid. De opperhuid wordt verstevigd door de versteviging van de hydrolipidenfilm. Dit zorgt voor een gehydrateerde en een verstevigde huid.

avocado goed voor je huid

Wat kun je allemaal met die avocado doen?

Buiten het feit dat je er lekker mee kunt koken kun je er ook andere dingen mee doen die je huidverzorging bevorderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het maken van een gezichtsmasker of een handscrub. Wij zullen je een aantal voorbeelden geven van dat soort dingen!

Gezichts- of lichaamsmasker van avocado: Snij de avocado in kleinere stukjes en prak het tot een soort guacamole. In principe is dit al voldoende, maar je kunt er nog een beetje honing bij doen voor een nog beter resultaat!

Haarmasker van avocado: Avocado is ook heel erg goed voor je haar! Prak hiervoor een hele avocado in stukjes, knijp daarbij een halve citroen uit en doe er nog een beetje olijfolie in. Meng dit allemaal door elkaar en doe het in je haar. Zorg ervoor dat je haar wel al gewassen is voor het beste resultaat. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het dan weer uit.

Handscrub van avocado: Hiervoor heb je een halve avocado nodig die je nogmaals prakt tot een uitsmeerbare substantie. Daarbij voeg je 2 theelepels grof zout of suiker. Meng dit goed door elkaar en smeer het op de plekken die je wilt scrubben. Dit zorgt ervoor dat je huid weer heerlijk glad en hersteld is!

avocado-olieAvocado producten kopen in de winkel

Mocht je zelf niet zo een held zijn in het doe het zelf gebeuren van gezichtsproducten, geen probleem! In de winkels kun je namelijk genoeg producten kopen op basis van avocado die goed zijn voor de huid.

Uiteraard zijn ze minder natuurlijk dan als je ze zelf maakt, maar vooralsnog zijn ze goed voor de huid.

In drogisterijen heb je vaak haarmaskers op basis van avocado-olie, ook heb je veel potjes met pure avocado-olie. Je kunt het je zo gek niet bedenken en het is er in de winkel. Geen stress dus voor als je niet zo handig bent hierin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *